فهرست مطالب

پرستاری و مامایی - پیاپی 18 (تابستان 1389)

فصلنامه پرستاری و مامایی
پیاپی 18 (تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/06/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمد زیرک، سیما مقدسیان، فرحناز عبدالله زاده، آزاد رحمانی صفحه 5
    مقدمه
    پرستاران هرروزه در محیط کار خود با موقعیت های زیادی روبرو می شوند که مستلزم تصمیم گیری اخلاقی می باشد. بنابراین، دانشجویان پرستاری باید در طول دوران تحصیل خود به سطح مناسبی از تکامل اخلاقی برسند. مطالعاتی تاکنون که در رابطه با تکامل اخلاقی دانشجویان پرستاری در ایران انجام شده است محدود است. لذا، هدف این مطالعه تعیین سطح تکامل اخلاقی دانشجویان پرستاری می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- همبستگی در سال 1389 انجام شد. نمونه پژوهش عبارت بود از 115 دانشجوی پرستاری سال سوم و چهارم دانشگاه علوم پزشکی تبریز که با روش سرشماری انتخاب شدند. جهت تعیین سطح تکامل اخلاقی از پرسشنامه آزمون معمای پرستاری (NDT) استفاده شد. در این پرسشنامه 6 سناریو ارایه می گردد و با توجه به جواب دانشجویان سطح تکامل اخلاقی آنان تعیین می گردد. در این پرسشنامه نمره تفکر اخلاقی پرستاری (NP) که حاصل جمع نمرات سطح پنجم و ششم تکامل اخلاقی کلبرگ است نیز محاسبه می گردد که نمره آن از 18 تا 66 متغیر است. شاخص دیگر نمره ملاحظات بالینی (PC) است که در نظر گرفتن قوانین اداری در تصمیم گیری اخلاقی را مورد بررسی قرار می دهد و نمره آن از 6 تا 36 متغیر است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آمار توصیفی و استنباطی انجام گرفت.
    یافته ها
    بررسی داده ها نشان داد که 13 دانشجو (3/11%) در سطح تکامل اخلاقی دوم، 8 دانشجو (7 درصد) در سطح سوم، 25 دانشجو (7/21%) در سطح چهارم، 55 دانشجو (8/47%) در سطح NP و 14 دانشجو (1/12%) در سطح PC قرار داشتند. همچنین، بررسی نشان داد که میانگین نمرهNP برای دانشجویان 5/6±9/48 و میانگین نمره PC برای آنان 4/4±0/20 بود. بین سطح تکامل اخلاقی دانشجویان با مشخصات آنان ارتباط معنی دار آماری یافت نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که اگرچه حدود نصف دانشجویان در سطح NP بودند ولی هنوز تعداد قابل توجهی از آنان در سطوح پایین تکامل اخلاقی قرار داشتند. این امر نشان می دهد که مسوولین آموزش پرستاری باید به امر تربیت اخلاقی دانشجویان پرستاری توجه بیشتری داشته باشند.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری، تکامل اخلاقی، دانشجوی پرستاری
  • مریم شعبانی نشتایی، سکینه محمد علیزاده صفحه 15
    مقدمه
    دیسمنوره اولیه یک اختلال شایع بخصوص در میان دختران جوان می باشد. هدف این پژوهش تعیین توزیع شدت دیسمنوره اولیه، تاثیر آن بر فعالیت روزمره و روش درمانی مورد استفاده و ارتباط برخی مشخصات افراد با شدت درد قاعدگی در دانشجویان دختر خوابگاهی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی 108 دانشجوی دختر 22-18 ساله مجرد مقیم در خوابگاه های دانشگاه های دولتی تبریز که دیسمنوره اولیه داشته و فاقد هرگونه بیماری جسمی- روانی بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها از طریق پرسشنامه ای که شامل بخش سؤالات مشخصات فردی- اجتماعی، تاریخچه طبی و قاعدگی، تعیین شدت درد قاعدگی با استفاده از مقیاس مقایسه بصری بود جمع آوری شدند و با استفاده از آزمون مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    حدود سه چهارم (74%) از دانشجویان مورد مطالعه دیسمنوره متوسط تا شدید (نمره مساوی و بالاتر از 5) داشتند. بیش از یک سوم (38%) گزارش نمودند که دیسمنوره اغلب/ همیشه آنان را از انجام فعالیت های روزمره باز می دارد و سه چهارم دانشجویان جهت تسکین درد دیسمنوره اغلب/ همیشه از مسکن استفاده می کرده اند. افرادی که خواهر یا مادرشان دچار درد هنگام قاعدگی بودند و آن هایی که شدت درد قاعدگی اغلب یا همیشه آنها را از انجام کارهای روزمره بازمی داشت، قاعدگی دردناک با شدت بالاتر (نمره مساوی و بالاتر از 5) را بطور معنی داری بیشتر تجربه می کردند (05/0>P).
    بحث و نتیجه گیری
    دیسمنوره متوسط تا شدید که عامل بازدارنده از فعالیت های روزمره در بین دانشجویان دچار دیسمنوره اولیه بوده است شیوع بالایی داشته، لذا توجه ویژه ای را در بخش بهداشت عمومی می طلبد.
    کلیدواژگان: دیسمنوره اولیه، درد قاعدگی، دانشجویان
  • مهین کمالی فرد، سکینه محمدعلیزاده، همایون صادقی، رباب حسن زاده صفحه 22
    مقدمه
    دپوپروورا و سیکلوفم تنها روش های هورمونی تزریقی قابل دسترس در سیستم بهداشتی بخش دولتی ایران هستند که توسط 6/2 درصد زنان واجد شرایط استفاده می شوند. سیکلوفم از سال 1386 وارد سیستم بهداشتی دولتی ایران شده ولی هیچ مطالعه ای در مورد تداوم آن در ایران منتشر نشده است و تمام مطالعات منتشر شده در مورد دپو پروورا در مراکز بهداشتی و درمانی شهری انجام شده است، بنابراین در این مطالعه بر آن شدیم تداوم و دلایل عدم تداوم این دو روش را در خانه های بهداشت استان آذربایجان شرقی با هم مقایسه کنیم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک بررسی کوهورت گذشته نگر است که بر روی 422 زنی که 24-12 ماه قبل از زمان نمونه گیری اولین دوز آمپول های دپوپروورا (220 نفر) یا سیکلوفم (202 نفر) را در خانه-های بهداشت استان آذربایجان شرقی دریافت کرده بودند، انجام شد. ابزارگردآوری داده ها شامل پرسشنامه بود که با مصاحبه با خود فرد و بررسی پرونده وی تکمیل و اطلاعات بدست آمده در نرم افزار آماری SPSS\ver13 و با استفاده از آزمون های آماری کای دو و کاپلان مایر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مورد بررسی 0/7±33 سال بود، 10درصد آن ها تحصیلات دبیرستانی یا بالاتر داشتند، 5/92درصد آن ها خانه دار بودند. میزان تداوم سیکلوفم در طی 24 ماه اول به طور معنی داری کمتر از دپوپروورا بود (001/0>P). میزان تداوم 3، 6، 9 و 12 ماهه برای سیکلوفم به ترتیب 56، 37، 30 و 27 درصد و برای دپوپروورا 75، 59، 48 و42 درصد بود. تغییرات قاعدگی به عنوان علت ترکیبی (5/84% برای دپوپروورا و 72% برای سیکلوفم، 008/0=P) و قطع قاعدگی به عنوان علت انفرادی (به ترتیب 50% و22 %، 001/0>P) به عنوان مهم ترین علت قطع در هر دو گروه گزارش شد ولی فراوانی آن ها در گروه دپوپروورا به طور معنی داری بیش از گروه سیکلوفم بود.
    بحث و نتیجه گیری
    میزان تداوم سیکلوفم به طور معنی داری کمتر از دپوپروورا بود (001/0>P). با توجه به پایین بودن نسبی میزان تداوم این روش ها در مقایسه با مطالعات انجام گرفته در سایر کشورها و اینکه در هر دو گروه دلیل اصلی عدم تداوم تغییرات قاعدگی بویژه قطع قاعدگی و لکه بینی بود و این عوارض زیان بار نیستند، کادر بهداشتی می توانند با مشاوره و آموزش مناسب به زنان استفاده کننده از این روش ها، در بالا بردن تداوم این روش ها کمک نمایند.
    کلیدواژگان: تداوم، دپوپروورا، سیکلوفم، تنظیم خانواده
  • پروانه عزت آقاجری، سوسن ولیزاده، مهناز جبراییلی، فرهاد طارمیان، مرتضی قوجازاده، ایوب پوررستم صفحه 31
    مقدمه
    نوجوان به سرعت از محرک های محیطی متاثر شده، رفتارهای خطرجویی را انجام می دهد. بسیاری از رفتارهای خطرزای سلامت که علت اصلی مرگ و میر جوانان و بزرگسالان هستند در طی نوجوانی ایجاد و تقویت می شوند.
    مناسب ترین شیوه برای ارتقای توانایی های روانی اجتماعی کودکان و نوجوانان مداخله از طریق آموزش مهارت های زندگی در محیط آموزشی حمایت کننده یعنی مدرسه است که مهارت نه گفتن یکی از این مهارت ها است، از این رو این مطالعه به منظور تعیین تاثیر مداخلات مدرسه محور بر مهارت نه گفتن در دانش آموزان دوره راهنمایی انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی پیش و پس آزمون با گروه کنترل است جامعه آماری آن را 417 نفر از دانش آموزان پایه دوم و سوم راهنمایی شهر مراغه تشکیل می داد که به صورت تصادفی انتخاب و بعد از اجرای پیش آزمون به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. برای گروه تجربی کلاس های آموزشی مهارت های زندگی به مدت 7 جلسه اجرا گردید و در جلسه هشتم مهارت نه گفتن در آن ها مورد ارزیابی قرار گرفت. برای سنجش مهارت نه گفتن از پرسشنامه تندرستی و رفتار سالم دکتر بوتوین استفاده شد و در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار 15 SPSS\Ver و آزمون های آماری t مستقل و وابسته و مجذور کای مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمرات مهارت «نه گفتن» در گروه تجربی در پس آزمون تفاوت معنی داری با پیش آزمون داشت (01/0< P) به طوری که بعد از انجام مداخلات مدرسه محور مهارت نه گفتن در گروه تجربی افزایش یافته بود. میانگین و انحراف معیار تفاوت نمرات در پیش و پس آزمون مهارت نه گفتن در گروه تجربی 58/5±50/2 و در گروه کنترل 53/5±04/0- بود. آزمون t مستقل تفاوت معنی داری در میانگین و انحراف معیار تفاوت نمرات در پیش آزمون و پس آزمون مهارت نه گفتن بین دو گروه مداخله و کنترل نشان داد (001/0P<) به عبارت دیگر در نتیجه اجرای مداخله، نمرات مهارت نه گفتن در گروه تجربی افزایش قابل توجهی یافته و در گروه کنترل کاهش پیدا کرده بود.
    بحث و نتیجه گیری
    آموزش مهارت های زندگی در گروه تجربی بر مهارت «نه گفتن» آن ها موثر بود. پس اجرای این برنامه به عنوان عامل حفاظتی در پیشگیری از سوء مصرف مواد پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: خدمات مدرسه محور، دانش آموزان، مهارت نه گفتن، سوء
  • سهیلا بانی، الهه سیدرسولی، طاهره شمس قریشی، مرتضی قوجازاده، شیرین حسن پور صفحه 40
    مقدمه
    زایمان یک واقعه ی پراسترس می باشدکه زنان باردار جهت سازگاری با آن نیازمند کمک افراد دیگر می باشند. در بین ارایه دهندگان خدمات بهداشتی، عاملین زایمان(متخصصین زنان و زایمان و ماماها) نقش ویژه ای در این زمینه بر عهده دارند و به نظر می-رسدکه ترجیح ها این گروه در رابطه با نوع زایمان خود بر امر مشاوره در دوران بارداری جهت انتخاب نوع زایمان زنان باردار تاثیرگذار باشد. هدف از این مطالعه تعیین نوع زایمان ترجیحی عاملین زایمان برای خود و نوع زایمان پیشنهادی آنان به زنان باردار و همچنین ارتباط بین نوع زایمان ترجیحی خود با نوع زایمان پیشنهادی آنان به زنان باردار می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی– همبستگی می باشد که در سال 1388 انجام شد. پس از تعیین روایی و پایایی ابزار، پرسشنامه ای که حاوی برخی مشخصات فردی – اجتماعی، تاریخچه بارداری و زایمان و سؤالاتی در مورد اهداف پژوهش بود، دراختیار نمونه های مورد پژوهش قرار گرفت. در این پژوهش، 153 نفر ماما و 90 نفر متخصص زنان و زایمان بنا به تمایل شخصی خود اقدام به تکمیل پرسشنامه نمودند. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی، آزمون مجذور کای و آزمون t برای گروه های مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    سزارین، زایمان ترجیحی 2/62 درصد متخصصین زنان و زایمان و 6/57 درصد ماماها با حاملگی اول برای خود و زایمان پیشنهادی 7/33 درصد متخصصین زنان و زایمان و6/17درصد ماماها به زنان باردار بدون اندیکاسیون سزارین بود. همچنین ارتباط آماری معنی داری بین نوع زایمان ترجیحی عاملین زایمان برای خود و نوع زایمان پیشنهادی آنان به زنان باردار مشاهده گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    نوع زایمان پیشنهادی به زنان باردار توسط عاملین زایمان تحت تاثیر نوع زایمان ترجیحی برای خودشان می باشد. داشتن ترجیح مثبت عاملین زایمان نسبت به سیر زایمان طبیعی، می-تواند برعملکرد آنان در امر مشاوره به مادران باردار در رابطه با نوع زایمان و میزان تلاش برای انجام زایمان طبیعی تاثیرگذار -باشد.
    کلیدواژگان: ترجیح ها، متخصصین زنان، ماماها، نوع زایمان، زن باردار
  • مهناز شهنازی، سحر آذری صفحه 49
    مقدمه
    ناهنجاری های مادرزادی از علل مهم معلولیت و مرگ و میر نوزادان می باشند. تولد یک نوزاد با ناهنجاری های مادرزادی علاوه بر ایجاد مشکلات عاطفی بر والدین مستلزم صرف هزینه های بالا هست. ناهنجاری ها دارای علل کروموزومی و محیطی هستند.
    لذا این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر در بروز ناهنجاری های ماژور در زنان مراجعه کننده به مرکز آموزشی- درمانی الزهرا (س) تبریز در متولدین سال 1386 در بیمارستان الزهرا (س) تبریز انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد- شاهدی تعداد 333 نوزاد دارای ناهنجاری های آشکار مادرزادی که در سال 1386 در بیمارستان الزهرا (س) تبریز متولد شده بودند با 666 نوزاد فاقد ناهنجاری که از نظر برخی مشخصات اجتماعی- فردی با هم جور بودند، مورد مقایسه قرار گرفتند. نمونه ها در گروه مورد به روش در دسترس و در گروه شاهد به روش تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات مورد نظر به وسیله پژوهشگر و از طریق مصاحبه و ثبت در پرسشنامه جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل با نرم افزار Spss/ver13 و آزمون های t مستقل و کای دو انجام شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که شایع ترین ناهنجاری های مادرزادی به ترتیب مربوط به دستگاه اسکلتی (83/28%)، دستگاه ادراری-تناسلی (23/28%)، دستگاه عصبی (31/9%)، ناهنجاری های کروموزومی (71/8%) و دستگاه گوارش (61/6%) بود. نتایج پژوهش نشان داد که والدین 25 درصد نوزادان ناهنجار رابطه فامیلی داشتند در حالی که این میزان برای نوزادان سالم 9/15 درصد بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (004 /0= P). همچنین نتایج نشان داد که بین وجود ناهنجاری های مادرزادی با بیماری مادر در دوران حاملگی، جنس نوزاد، تعداد حاملگی، سابقه سقط، مراقبت در دوران حاملگی، دریافت مولتی ویتامین و فروس سولفات، مصرف دارو طی بارداری و نوع زایمان ارتباط معنی داری وجود داشت (05/0>P). همچنین میانگین وزن نوزاد، سن حاملگی و آپگار دقیقه اول و پنجم در دو گروه اختلاف معنی داری داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که ازدواج فامیلی، بیماری مادر در دوران حاملگی، تعداد حاملگی، سابقه سقط،مراقبت در دوران حاملگی، نوع زایمان به طور معنی داری در نوزادان ناهنجار بیشتر از نوزادان سالم بود. لذا آموزش خانواده و جوانان مبنی بر خطر ازدواج فامیلی، ضرورت رعایت موارد خاص در طی حاملگی و انجام مرتب مراقبت های دوران بارداری، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ناهنجاری های مادرزادی ماژور، نوزاد، مورد، شاهد
  • ابراهیم علی افسری ممقانی، وحید زمان زاده، اسکندر فتحی آذر صفحه 57
    مقدمه
    کوچک ترین بی توجهی به حرفه پرستاری که با جان آدمی سرو کار دارد، ممکن است باعث از دست دادن جان یک فرد شود. آموزش بالینی در رشته پرستاری قلب و کانون توجه تعلیم و تربیت بوده و مسلما بایستی این آموزش متناسب با نیازهای به وجود آمده از پیشرفت و تحول در عرصه مراقبت سلامت باشد. اذعان می شود راهبردهای آموزش بالینی سنتی پاسخگوی این تحولات نبوده و استفاده از راهبردهای مبتنی بر تئوری فرهنگی اجتماعی مفید است. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت موجود به دلیل نارضایتی از آموزش بالینی و مطلوب نبودن کمیت و کیفیت آن در ایران انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی در سال 1389 بر روی 38 نفر از مدرسان بالینی پرستاری شاغل در دانشکده های پرستاری و مامایی تبریز و ارومیه انجام شد(حجم نمونه با جامعه برابر بود). ابزار گردآوری داده پرسشنامه استاندارد بود که توسط بونک و کیم در سال 1998 تهیه شده بود. بعد از ترجمه ابزار به زبان فارسی، از روایی ترجمه و محتوایی استفاده گردید و همچنین برای تعیین پایایی ابزار از روش باز آزمایی استفاده شد که ضریب همبستگی پیرسون 90/0 محاسبه گردید. داده های بدست آمده توسط نرم افزار SPSS/ ver13 مورد تجزیه تحلیل گردید و از آمار توصیفی نظیر، میانگین، فاصله اطمینان 95% و انحراف معیار استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مقبولیت اکثریت راهبرد های آموزش بالینی فرهنگی- اجتماعی محور متوسط می باشد (44/0±72/2 از4). مقبولیت راهبردهای سکو سازی، سؤال کردن، مدیریت آموزشی، مربی گری، آموزش مستقیم و تغییرپذیری بالاترین اولویت و راهبرد توضیح دادن پایین ترین رتبه را به خود اختصاص داده اند.
    بحث و نتیجه گیری
    راهبردهای آموزش بالینی فرهنگی- اجتماعی محور باهم و در کنار هم به کار برده می شوند و برای آموزش بالینی ممکن است چندین راهبرد هم زمان توسط مدرس استفاده گردد. راهبرد سکو سازی به عنوان اصلی ترین راهبرد این نظریه بیشترین مقبولیت را در میان مدرسان بالینی دارد که این خود نقطه قوتی برای آموزش بالینی ما می باشد.
    کلیدواژگان: مقبولیت، آموزش پرستاری، تئوری فرهنگی، اجتماعی، راهبردهای آموزشی
|
  • Zirak M. , Moghadaseian S. , Abdollahzadeh F. , Rahmani A. Page 5
    Background and Objectives
    The situations that nurses encounter in their work environment are multiple which require ethical decision-making. Therefore, during the period of their education nursing students should reach to a certain level of moral development. Regarding ethical development studies ever conducted in Iran are limited. This study aims to determine the level of nursing students’ ethical development.
    Materials and Methods
    This descriptive correlation study was conducted in Tabriz, 2010. The study sample consisted of 115 third and fourth year nursing students of Tabriz University of Medical Sciences who were selected by census method. The instrument used in it was nursing dilemma test (NDT) questionnaire which was based on Kohlberg theory of ethical development. The questionnaire consisted of six scenarios in which the level of ethical development was determined regarding the students’ answers to the scenarios. Nursing principled thinking (NP) score, i.e. sum of fifth and sixth stages of Kohlberg ethical development, was calculated too, ranged from 18 to 66. The other indicator was practical consideration (PC) score which examines the administrative rules in ethical decision-making, ranged from 6 to 36. The data was analyzed by using SPSS statistical software and descriptive and inferential statistic analysis methods.
    Results
    Study data showed that 13 students (11/3%) were in second level, 8 students (7%) were in third level, 25 students (21/7%) were in 5 and 6 levels of ethical development and 14 of them (12/1%) were in PC level. This study also showed that mean NP score of student was 48/9±6/5 and mean PC score was 20/0±4/4. No significant relation was found between demographic profile and students’ ethical development.
    Conclusion
    The results showed that a significant number of participated students were still at lower levels of moral development although about half of them were at NP level. These findings indicate the need for more attention to the moral education of nursing students by nursing education authorities
  • Shabani Nashtaie M. , Mohammad Alizadeh S. Page 15
    Background and Objectives
    Primary dysmenorrhea is one of the most common disorders in young girls. This study aims to determine the severity distribution of primary dysmenorrhea according to its type and its effect on daily activities of dormitory students and treatment methods used by them.
    Materials and Methods
    The study consisted of 108 single girl students of Tabriz University and Tabriz Medical Sciences University dormitories who were 18 to 22 years old, had dysmenorrhea without any physical or mental illnesses. Data were gathered by a questionnaires consisted of questions about demographic characteristics, medical and menstrual history, determining severity of menstrual pain (VAS using visual comparison scale. The data were analyzed by chi-square test.
    Results
    Almost three-quarters of the cases (70%) had experienced moderate to sever dysmenorrhea (VAS?5). More than one-third of them (38%) declared that they often/ always have been hampered by dysmenorrhea in their daily activities. Three- quarters of these girls took often/ always painkillers for relieve pain. Severity of menstrual pain in girls whose mother or sisters had had dysmenorrhea, the girls who often/ always hampered in their daily activities because of it and, also, the cases who suffered from spasmodic dysmenorrhea was significantly higher than the other ones (P<0.05).
    Conclusion
    Moderate to severe dysmenorhea which prevent them from daily activities was more prevalent between students with primary dysmenorrhea which should be paid more attentions
  • Kamalifard M. , Mohammad Alizadeh S. , Sadeghi H. , Hasanzadeh R. Page 22
    Background and Objectives
    Depo-provera and cyclofem are the only available injection methods used by 2.6% of internal groups of women of Iran.Cyclofem has been provided by the public health system since 2007. However there is no study on continuances of this method in Iran; all of the studies on DMPA published in Iran have been conducted in urban areas. The aim of this study is to compare continuation rate and reasons for discontinuation of Depo-provera and cyclofem in health houses of East Azarbaijan.
    Materials and Methods
    A retrospective cohort study was conducted on 422 women who had started using cyclofem (202 women) or Depo-provera (220 women) within 12-24 months prior to data collection.Data were gathered by a questionnaire which was completed by interview with individuals and were analyzed by SPSS/ using Kaplan Mayer and chi-square tests.
    Result
    The mean age of participants was 33 year(SD=7). 10% of participants had secondary education or higher. 92.5% were housewives. Continuation rate for Cyclofem during first 24 months was significantly less than Depo-provera (P<0.001). continuation rate of the 3, 6, 9, 12 monthes use of cyclofem were 56%, 37%, 30%, 27% versus 75%, 59.5%, 48%, 42.5% for Depo-provera.The most common reasons for discontinuation in the both groups were menstural changes as a combined reason (85% for Depo-provera versus 72% for cyclofem,P=0.008) and amenorrehea as a individual reason (50% versus 22%, P<0.001).
    Conclusion
    Continuation rate of cyclofem was significantly lower than Depo-provera (P<0.001). The main reason for discontinuationof the methods in both of these groups was menstrual changes especially amenorrhea or menstruation spotting which have no life-threating side effects. Regarding this case and low relativecontinuity of these methods (compared with studies conducted in other countries) health providers can help to improve continuation rate by appropriate consultation education of women.
  • Ezzat Aghajari P. , Valizadeh S. , Jabraili M. , Taremian F. , Ghojazadeh M. , Poorrostam A. Page 31
    Background and Objectives
    Adolescents are strongly influenced by environmental stimuli and will do risky behaviors. Most of the health risk behaviors which are the leading cause of mortality of youth and adults is established and reinforced during adolescence ages. Life skills training (LST) is the best way to promote the psyco-social abilities in the protection unit, called “school”. One of the LST program competences is refusal skill or “saying no”. Therefore this study was performed to determine the effectiveness of school- based intervention programs on refusal skills (Say NO) for junior high schools’ students.
    Materials and Methods
    In this study semi- experimental research a pre/post test control group design was applied and conducted on 417 students in grades 2 and 3 of Maragheh's junior high schools that were selected randomly and after the pre-test they were divided into 2 groups. In the case group LST classes of 7 sessions, and their refusal skills were measured using Dr. Botvin's healthy behavior questionnaire. Data were analyzed by SPSS /15 and t-test, ANOVA, χ2.
    Results
    In the case group there were significant differences between pre and post test mean scores of refusal skills. So that after performing school- based interventions refusal skills development in case group had been increased) P<0.01). Differences between post test’s and pre test’s mean and standard deviations of this group was 2.50 ± 5.58; it was _ 0.04 ±5.53 for control group (P<0.01). After intervention the refusal skill scores was significantly increased but in case group but it was decreased in control group.
    Conclusion
    In the case group LST had positive effect on student's refusal skills. Then it is recommended to be used in school as a protective factor for drug abuse.
  • Bani S. , Seied Rasooli A. , Shamsi Ghoreishi T. , Ghojazadeh M. , Hasanpoor Sh Page 40
    Background and Objectives
    Childbirth is a stressful event for a pregnant woman who need help achieving consistency. Meanwhile delivery agents (obstetricians and midwives) play major role in it. It seems that their Preferences regarding delivery mode can influence prenatal counseling to select delivery options. The purpose of this study is to survey the personal preference of delivery agents regarding mode of delivery for themselves and their proposed mode of delivery to pregnant women; we also wish to assess the relationship between their personal preference and delivery option proposed for pregnant women.
    Materials and Method
    The present research is a descriptive– analytical study that was conducted during 2009. After determining validity and reliability of the tools a questionnaire consisted of some demographic social characteristics, delivery and obstetric history and a few questions about the research objectives administered to the samples.153 midwives and 90 obstetricians participated in filling out the questionnaire and data were analyzed using descriptive statistics, chi-square test and T-test for independent groups.
    Results
    The results of this research showed that 62.2% and obstetricians and 57.6% of midwives preferred cesarean section for themselves. 33.7% of obstetricians and 17.6% of midwives recommended this mode for first gravid women with no indication of cesarean. There was a significant statistical correlation between type of preferential delivery option for themselves and their recommended mode for pregnant women, too.
    Conclusion
    The suggested mode of delivery to pregnant women was influenced by delivery agents’ preferences about their own mode of delivery.
  • Shahnazy M. , Azari S. Page 49
    Background and Objectives
    Congenital malformations are one of the most important factors of mortality and morbidity of newborns. Infants born with congenital abnormalities impose emotional and economical problems. Abnormalities are due to chromosomal and environmental factors. The purpose of this study was to determine factors affecting risks of congenital malformations 2007
    Materials and Methods
    This study is a case-control study which was applied on 333 newborns with major malformation and 666 healthy newborns birth in education and treatment center of Alzahra in 2007 which were compatible in social and individual characteristics. Newborns in the control group were chosen by convenience sampling and the cases in the case group were chosen randomly. Then data were collected by interview and filling questionnaire. They were analyzed by SPSS/ver13 and independent t-test and X2.
    Results
    Findings of the study revealed that the most common congenital anomalies were related to the skeletal system (28/83%), the genitourinary system (28/23%), the nervous system (9/31%), the chromosomal abnormalities (8/71%), digestive system (6/61%). Results indicated that 25% of abnormal newborns’ parents had consanguineous marriage; this was 15.9% for normal babies and this difference was statically significant (P=0/004). Outcomes also represent that there were meaningful relationship between congenital malformations and diseases of mother during pregnancy, baby gender, woman’s number of pregnancies and history of abortion, prenatal care during pregnancy, mother’s taking multivitamin, ferrous sulfate and drugs during pregnancy and mode of delivery (P<0/05). There were significant differences in birth weight, gestational age and 1&5-min Apgar scores of two groups.
    Conclusion
    Findings showed that the rates of consanguineous marriage, diseases of the mother during pregnancy, number of pregnancies, history of abortion, prenatal cares and mode of delivery in malformed infants were significantly higher than in normal babies. Regarding the risk of consanguineous marriage it seems necessary to educate families and young people about considering specific cases as well as getting regular prenatal cares.
  • Aliafsari Mamaghani E. , Zamanzadeh V. , Fathiazar E. Page 57
    Background and Objectives
    The slightest neglect of nursing profession may cause loss of life in an individual due to dealing with human life. Education programs focus on clinical training and should be coordinated with development and transformation of the health care system. It is acknowledged that traditional clinical education methods are not sufficient to meet the needs of the developments and using strategies based on socio-cultural teaching methods can be more useful. This study aims to assess the present statues of nursing care in Iran because of discontentment with the current state of clinical education and poor quality and quantity of it.
    Materials and Methods
    This descriptive study has been conducted on 38 clinical nurse instructors, working in nursing and midwifery schools of Tabriz and Urmia (the sample size is equal to the population size). Data gathering Tool was a standard questionnaire that was prepared by Bonk and Kim (1998) and then used by Phillip in 2009. After determining content and translation validity by ten masters of Tabriz University of Medical Sciences the reliability was determined by Pearson Correlation coefficient (0.90).
    Results
    Results showed that the majority of sociocultral based teaching strategies were moderately accepted (2.72 ± 0.44 of 4). Clinical educators gave higest priority to Scaffolding, Questioning, Educational managment, Mentoring, Direct instruction, Flexibility and the lowest priority to Explanation strategy.
    Conclusion
    Socioculturally based teaching strategies are used together; instructors may use more than one clinical education strategies simultaneously. Scaffolding strategy is the as main strategy and clinical educators have accepted it more than other methods. And this is our clinical education’s strong point.